ЛЮДЯМ ІЗ ПОРУШЕННЯМ ЗОРУ B/W mode
EuReCa
Записатись на прийом
особистий/дистанційний
МенюМеню
Вхід для лікарів
Вхід для лікарів

Покращення діагностики фібриляції передсердь може зменшити частоту інсультів

Покращення діагностики фібриляції передсердь може зменшити частоту інсультів

Багатоцентрове (57 центрів у Європі та США) проспективне дослідження включало 385 пацієнтів з кількістю балів за шкалою CHADS2 ≥3 та 2 бали та хоча б з одним з наступних факторів ризику: ішемічна хвороба серця, порушення функції нирок (ШКФ 30-60 мл/хв.), нічне апное або хронічне обструктивне захворювання легень.

Пацієнтам імплантувався пристрій моніторингу ритму (Reveal LINQ, Medtronic), що розрахований на запис протягом 3-х років.

Частота виявлення безсимптомної фібриляція передсердь

Місяць спостереження

Частота (%)

1

6,2

6

20,4

12

27,1

18

29,3

24

33,6

При цьому, частота розвитку безсимптомної фібриляції передсердь статистично не відрізнялась між з пацієнтами з кількістю балів за шкалою CHADS2 2 (24,7%), 3 (32,7%) та 4 і більше (31,7%; P=0,23). Медіана виявлення першого епізоду фібриляції передсердь становила 123 дні від початку моніторингу.

Результати дослідження REVEAL-AF виявило високу частоту безсимптомної фібриляції передсердь у пацієнтів з високим ризиком її розвитку та розвитку гострого порушення мозкового кровообігу. Ці результати відповідають результатам інших подібних досліджень (PREDATE AF і ASSERT 2), що були проведені раніше. Ще одне дослідження (LOOP) присвячене виявленню безсимптомної фібриляції передсердь, яке включає 1500 пацієнтів зараз триває у Данії.

Фібриляція передсердь є важливим фактором ризику розвитку порушення мозкового кровообігу (інсульту). Однак, значна частина інсультів розвивалась у пацієнтів, у яких не було виявлено фібриляції передсердь. Отримані дані свідчать, що принаймні частина таких пацієнтів може мати безсимптомну фібриляцію передсердь, про яку не знає ні пацієнт, ні лікар.

Таким чином, покращення діагностики фібриляції передсердь (в першу чергу її безсимптомного перебігу) та проведення профілактичного лікування може зменшити частоту інсультів.

Heart Rhythm Society (HRS)
http://www.medscape.com/viewcollection/33986


Додаткова інформація

Зростання ризику виникнення фібриляції передсердь із збільшенням тривалості робочого дня

Часті питання: Аритмія

Фібриляція передсердь

Програма лояльності

Пацієнтам, які вже отримали в клініці будь-яку послугу (зареєстровані), по окремим позиціям пропонуються спеціальна вартість послуги.

Тобто, для нових пацієнтів, вартість другої і далі послуг будуть рахуватись як для зареєстрованих.

Програма лояльності

Під час консультації лікар може рекомендувати провести дообстеження. У разі, якщо пацієнт проходитиме їх в нашій клініці, вартість деяких послуг буде нижчою.

Програма лояльності

При направленні сімейного або профільного лікаря іншого медичного закладу. Пацієнту необхідно отримати направлення, історію хвороби та, бажано, контактні дані лікаря для можливості прямого зв'язку.




© Умови використання
Ліцензія на медичну практику МОЗ України №683 від 7.07.2016 р.
FacebookFacebook