EuReCa
МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНА КЛІНІКА
Телефон +38(044)33-999-03
Передзвонити
Меню Меню
Споживання м’яса підвищує ризик дивертикуліту

Споживання м’яса підвищує ризик дивертикуліту

Протягом 1986-2012 років у 46 461 здорових осіб було оцінено щодо взаємозв’язку між споживанням м’яса (червоного м’яса, сирого червоного м’яса, пташиного м’яса та риби) із розвитком дивертикуліту.

Всього було зареєстровано 764 випадки дивертикуліту, які статистично достовірно асоціювались із вживанням сирого червоного м’яса (RR for Q5 vs Q1: 1.51; 95% CI 1.12 to 2.03; p for trend=0.03). 

Таким чином, вживання червоного м’яса (особливо сирого) підвищує ризик дивертикуліту, що необхідно враховувати при дієтичних рекомендаціях хворим з дивертикулами.

Meat intake and risk of diverticulitis among men
Yin Cao, Lisa L Strate, Brieze R Keeley at al
Gut doi:10.1136/gutjnl-2016-313082

http://gut.bmj.com/content/early/2017/01/03/gutjnl-2016-313082

Дивертикуліт - це запальне захворювання кишечника. В стінці кишки утворюються грижоподібні вирости схожі на «кишені». Вони називаються дивертикулами. Іноді в них застряє вміст кишківника, де розмножуються бактерії - це викликає запалення. Такий патологічний процес називається дивертикуліт.




+38(044)33-999-03
Київ, вул. Хорива, 23В
Передзвонити
© Умови використання
Ліцензія на медичну практику МОЗ України №683 від 7.07.2016 р.
FacebookFacebook